Vasárnap drámai utolsó kört követően Max Verstappen vált a Forma-1 világbajnokává a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj megnyerésével.

Kapcsolódó

Egy baleset döntött: Max Verstappen a világbajnok

Egy unalomba fulladó, biztos Hamilton-sikert ígérő verseny drámai véget ért.

Egy versenybaleset miatt az utolsó öt kör volt kritikus, Lewis Hamilton tetemes előnye elolvadt a biztonsági autós fázisban. Az utolsó körben pedig újra lehetett versenyezni, ekkor előzte meg a címvédőt Verstappen. A Mercedes nagyon fel volt háborodva, több óvást is beadott, amit az FIA elutasított, Hamilton pedig nem adott interjút a futam után.

Kapcsolódó

Elutasították az óvásokat, Verstappen immár hivatalosan is világbajnok

A Mercedes mindent megpróbált, de a versenybírók nem fogadták el a beadványokat.

Úgy tűnik, hogy hétfőre lecsillapodott Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, mert végül azért csak gratulált a világbajnoknak a győzelemhez.

Toto küldött egy sms-t, amiben gratulált a szezonhoz és azt mondta, megérdemeltem a győzelmet. Ez jól esett. Lewis is egy nagyon sportszerű ember, rögtön odajött hozzám gratulálni. Kemény utolsó köre volt, de ez a gesztusa is mutatja, hogy mennyire tiszteljük egymást

- mondta Max Verstappen a BBC-nek.

A Forma-1 újdonsült világbajnokát nem zavarja egyébként, hogy milyen közjáték után nyerte meg a bajnokságot, mert elmondása szerint az egész szezon tele volt hasonló pillanatokkal.

Kiemelt képünkön a pillanat, amikor Hamilton gratulál Verstappennek.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!