További engedményeket is tett a kormányzat a pedagógusoknak a készülő törvényben, de lényegi elmozdulás a szakszervezetek szerint nem történt.


Kisebb en­gedményeket tett az új pedagógus-jogállási törvény tervezetében leírtakkal kapcsolatban a kormányzat, írja a Népszava. Ennek ellenére az érdekképviseletek szerint lényegi elmozdulás továbbra sincs, ezért azt a jelenlegi formában sem tudják elfogadni.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) egy nappal azután egyeztetett Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárral (címlapképünkön), hogy a rendőrök könnygázt használtak a diák és tanár tüntetőkkel szemben a Karmelita kolostornál.

Finomítottak a szintén vitás pontnak számító átvezénylésen is. Az eddigi javaslattal szemben előírnák: amíg egy pedagógusnak alsó osztályos gyermeke van, addig nem lehetne „átvezényelhető”.

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke a lapnak elmondta:

Nem változna ugyanakkor a pedagógusok kötelező heti óraszáma, és azt sem garantálnák törvényben, hogy egyeztetni kelljen a szakszervezetekkel, amíg a tagságuk nem fedi le a pedagógusok legalább tíz százalékát.

Az egyeztetések jövő kedden folytatódnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!