A nemzeti konzultációhoz hasonló módszerrel intéztek kérdéseket a diákok szüleihez.


A Belügyminisztérium újabb nyolc tanárt bocsátott el, amiért tiltakoztak az oktatás állapota miatt. Most a BM egy manipuláltnak tűnő kérdőívben kéri ki a szülők véleményét, amibe burkoltan már a válasz is benne van.

„Kitöltése anonim, nem kell hozzá személyes adatot megadni. A kérdőívet fejlesztők kiiktatták a Kréta rendszer sajátosságát, így a válaszok rejtve maradnak az osztályfőnökök és a tanintézetek munkatársai előtt"

– írják a Kréta felületén a HVG információi szerint.

A felületről néhány hete kiderült, hogy néhány hekker, elmondásuk szerint pofonegyszerű módszerekkel feltörték, és minden adathoz hozzáfértek.

A mostani kérdések „a többi között a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére” vonatkoznak.

Az utolsó kérdés viszont a nemzeti konzultációhoz hasonlóan meglehetősen érdekesre sikerült:

Ezzel a kérdéssel a Belügyminisztérium tehát azt állítja, hogy a diákokat a tanárok vonták be a demonstrációba, nem pedig önként kezdtek tiltakozni. A kérdésre pedig olyan válaszlehetőség nincs is, ami az abban rejtett állítást megcáfolhatná.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!