A demonstrálók szerint az ígért béremelés nem elégséges, kiálltak a modern tananyag szükségessége mellett, és egy közös kampányt is hirdettek a zöld jövőért.

„Béremelést, ne szemfényvesztést!” címmel szombaton délután 15 órakor tüntetés volt a Belügyminisztérium előtt. A PDSZ, az Egységes Diákfront és más aHang, az Adom és több más szervezet által összehívott demonstárcióról a szervezők azt írták: "Részsiker: 10% helyett 32%-os béremelés. Megemelték a pedagógusok bérét, mert TI tüntettetek. Ne engedjünk a Pintér cirkusznak, védjük meg a béremelést! Követeléseik között szerepel: az egyenlő esélyek, a tanszabadság, a lexikális tudás helyett hasznos tudás,és elég a szegregációból. Megtört a jég, Pintér Sándort lefektetjük aludni - írták a felhívásban.

Az Index beszámolója szerint néhány százan gyűltek össze a demonstráción, ahol az Egységes Diákfront egy aktivistája többek között azt mondta, hogy a béremelés csak a kezdet. Modern tananyagra is szükség van, „a honvédelmi ismeret nem válthatja fel a médiát”. Egy másik fiatal pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy már csaknem húszezer tanár hiányzik a közoktatásból, és mintegy tízezer diák tanul külföldön.

A beszédek között "cirkuszi produkció" is volt. A bohócorrú Pintér Sándor bábut egy lánc segítségével "hipnotizálták és elaltatták", hozzátéve, hogy az oktatás most már fellélegezhet.

A PDSZ egyik képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a 32,2 százalékos emelés igazából nem annyi, mert 20 százalékos infláció mellett ez csak 12,2 százalék.

A MKKP V. kerületi polgármesterjelöltje pedig azt ígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy legalább helyben jobb legyen az oktatás.

A felszólalások végén a fiatalok bejelentették, hogy a Fridays for Future, az Adom Diákmozgalom és az EDF közös kampányt hirdet a zöld jövő érdekében. A javaslatokat várják és márciusban továbbítják a budapesti főpolgármester-jelölteknek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!