Az 59 éves Judith Tai Raanant és lányát, a 17 éves Natalie-t pénteken adták át az izraeli erőknek a Gázai övezet határán. Ők szabadultak először a Hamász fogságából.


Már Izraelben, a családtagjai körében van anya és lánya, akit a Hamász elsőként bocsátott szabadon a túszai közül pénteken. A két amerikai állampolgár jól van, sérülések nélkül megúszták az elrablásukat és a fogva tartásukat.

Ahogyan beszámoltunk róla, az 59 éves Judith Tai Raanant és lányát, a 17 éves Natalie-t pénteken adták át az izraeli erőknek a Gázai övezet határán. Már mindketten Izraelben vannak a családjuknál, és Joe Biden amerikai elnök is beszélt velük telefonon a szabadon bocsátásuk után. A lány apja, Uri Raanan az egyesült államokbeli Illinois-ban a sajtónak azt mondta, mindkét családtagja jól van.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta, továbbra is kiemelt célként kezelik az összes túsz kiszabadítását, „ebből nem engednek”. Dorion Spielman, az IDF szóvivője közölte, a túszok elengedésével sem változtak az izraeli hadsereg tervei: továbbra is a Hamász elpusztítása a céljuk.

Forrás: Telex, Guardian


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!