Megszólalt az ügyben Emmanuel Macron is, aki visszataszítónak és gyalázatosnak ítélte a túszejtést. Az Elysée palota szerint a francia elnök a nő azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátására szólította fel a terroristákat.


Korábban írtunk róla, hogy a Hamász közzétette az első olyan videót, amin egy izraeli túsz látható, aki a Tribe of Nova zenei fesztiválról tűnt el, ahol a terroristák 260 embert mészároltak le.

Az alig másfél perces felvételen Mia Schem látszik, akinek sérült karját egy ismeretlen egészségügyi dolgozó látja el. A fiatal lány azt kéri, hogy minél hamarabb adják vissza a családjának.

Az izraeli hadsereg közben közleményt adott ki, amelyben leírták, hogy folyamatos kapcsolatban állnak Schem családjával, és elítélték a Hamászt mint „gyilkos terrorszervezetet".

Mia édesanyja, Keren Sherf Schem kedd reggel nyilatkozott a sajtónak, amit a 444.hu szemlézett.

"Tegnap láttam a gyermekemet a televízióban, láttam, hogy életben van. Láttam, hogy ő az. Korábban hallottam olyan pletykákat, hogy vállon vagy lábon lőtték. Most látom, hogy a vállán lőtték meg. Látom, hogy megműtötték, nagyon rémültnek tűnik. Úgy néz ki, mint akinek nagy fájdalmai vannak. Látom, hogy azt mondja, amit mondanak neki, de azt is látom, hogy stabil. Világos, hogy orvosi ellátásra van szüksége. Tegnapig nem tudtam, hogy él-e vagy halott. Csak annyit tudtam, hogy lehet, hogy elrabolták.

- mondta a túsz édesanyja a sajtónak.

Az AFP arról írt, hogy az ügyben megszólalt Emmanuel Macron is, aki visszataszítónak és gyalázatosnak ítélte a túszejtést. Az Elysée palota szerint a francia elnök a nő azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátására szólította fel a terroristákat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!