A tehetségkutató zsűrijének legfiatalabb tagja azt is elárulta, ki áll tőle a legtávolabb zsűritársai közül, és hogy milyen énekeseket keres a csapatába.

Május elején jelentettebe az RTL Klub, kik lesznek az ősszel induló The Voice zsűrijének tagjai. A zsűri Benjaminja, Manuel telefonon válaszolt a kérdéseinkre.

– Hogy jött a felkérés?

– Épp ruhát próbáltam egy öltözőfülkében, amikor felhívtak. Természetesen azonnal igent mondtam a castingra.

– Te vagy a legfiatalabb a zsűriben. Ráadásul műfajilag is elég hektikus az összetétel. Hogy fogadtak a többiek?

– Azt fontos tudni, hogy - ha jól tudom - egyikünk sem ismerte személyesen azelőtt a másikat. Igaz, Curtisszel időnként összefutottunk egy-egy fellépésen, de hosszabb időre a castingokon találkoztunk először. Viszont már ott is nagyon jó volt a hangulat, mindenkivel megtaláltam a közös hangot.

– Ki áll a legtávolabb tőled? Ezt értheted szakmailag és személyiségileg is.

– Inkább úgy közelíteném meg, hogy ki áll a legközelebb hozzám. Curtis, mert az ő munkássága, az ő műfaja hasonlít leginkább az enyémhez.

Igaz, Erika stílusa sem áll hozzám közel, de természetesen tudom, mennyire elismert énekesnő.

– Szántok rá időt, hogy kicsit megismerjétek egymást a zsűritagokkal? Elmentek együtt négyen mondjuk egy étterembe? Vagy ez szigorúan munka, a stúdióban találkoztok, teszitek, amit kell, aztán mindenki megy a maga útjára?

– Azt gondolom, hogy a közös munka kapcsán fogjuk egyre jobban megismerni egymást, de biztos lesznek kisebb „csapatépítő” összejövetelek, vacsorák is.

– Kiben látod a legnagyobb konkurenciát a többi zsűritag közül, kivel fogsz a legtöbbet harcolni egy-egy versenyzőért?

– Valószínűleg Curtis és köztem lesz a legnagyobb harc, főleg, ha rapperek is lesznek, mert mindketten nagyon szeretjük ezt a műfajt.

– Nagyon fiatal vagy, néhány éve robbantál be a szakmába az X-Faktorral. Felmerül a kérdés, készen állsz-e már arra, hogy más, akár nálad idősebb énekeseknek, zenészeknek segíts?

– Ez nyilván bennem is felmerült, és nem vállaltam volna el a műsort, ha nem érzem magam készen erre a feladatra.

Szerintem nagyon is az, hiszen a csapattagjaimat én fogom megválogatni, és olyanokat választok majd, akiknek a stílusa közel áll az enyémhez. Biztos vagyok benne, hogy sokat tudok segíteni nekik például önmenedzselésben vagy dalszövegírásban.

– Ezek szerint már van elképzelésed arról, milyen előadókat keresel a csapatodba?

– Van egy kép a fejemben. Az biztos, hogy szeretnék olyanokat, akik saját szövegeket írnak, vagy legalábbis nyitottak saját dalok írására. És látni akarom rajtuk az élni akarást, azt, hogy ők ezt nagyon szeretnék.