Szombaton merényletet követtek el Donald Trump ellen, az elnökjelölt fülcimpáján sérült meg, a merénylőt lelőtték, rajta kívül egy ember meghalt, két másik pedig megsebesült. Az Inforádió Aréna című műsorában Magyarics Tamás Amerika-szakértő beszélt az eset politikai következményeiről.


Kézenfekvő felvetés: vajon Donald Trump erősödik-e az ellene elkövetett szombati merénylet után? Az első kommentárok szerint a merénylet inkább Trumpnak kedvez, hiszen a republikánusok hangsúlyozzák, hogy a demokraták minden eszközt bevetettek Trump ellehetetlenítésére, beleértve a jogi és most már fizikai támadásokat is.

- mondta az Inforádióban Magyarics Tamás.

A demokrata kampánystratégia a fentiek miatt most bizonyos korrekciókon megy keresztül. Amellett, hogy a demokraták szerint Trump maga kereste a bajt a szélsőséges retorikájával, jelenleg a kampánycsapatuk azon dolgozik, hogy visszavonják a hirdetéseiket, jelezve, hogy nem támogatják az erőszakot a politikában. Joe Biden elnök és más demokrata vezetők azonnal elítélték a merényletet, hangsúlyozva, hogy az erőszaknak nincs helye a politikában.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!