David Pressman nagyon kiakadt a kormány legújabb, Ursula von der Leyent és Alex Sorost ábrázoló plakátjain. A kormányzat villámgyorsan reagált is a vádakra.


Alaposan kiverte a biztosítékot a kormány legújabb, Európai Uniót támadó plakátkampánya az USA magyarországi nagyköveténél.

David Pressman szerint a plakátoknak egyértelműen antiszemita vonzata van „Magyarországon egyes tisztviselők szeretik azt mesélni, hogy ebben az országban nem tűrik az antiszemitizmust, és mivel senki sem támad rá a zsidókra az utcákon, ezért biztonságban érezhetik magukat itt” – mondta el a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon (Zsifi).

„Ugyanezek a tisztviselők aztán egy egészen más történetet is elmesélnek: hatalmas plakátokat helyeznek ki, amiken egy vigyorgó zsidó milliárdos látható azzal a szöveggel, hogy "ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén."

– folytatta a nagykövet.

Szerinte „nem kell sárga csillagot tűzni ezekre a plakátokra ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon a képek jelentése”.

A vádakra természetesen máris reagált a kormányzat. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X-en (Twitter) válaszában azt írta:

Megjegyezte, hogy Pressmant már senki nem veszi komolyan, és azt kérdezte tőle, hogy tisztában van-e azzal, ami Amerikában és az ország egyetemi campusain zajlik.

(via Blikk)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!