A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjainak és vezetőinek többsége leváltaná Kulcsár Krisztián elnököt - írta a Magyar Nemzet online felülete, a magyarnemzet.hu.

A portál úgy fogalmazott, hogy eszkalálódni látszik a Kulcsár Krisztiánnal szembeni elégedetlenség. Két napja kiszivárgott, hogy a jövő csütörtökre összehívott rendkívüli közgyűlésen az elnök bizalmi szavazást kezdeményez a tisztségéről.

Kapcsolódó

Bizalmi szavazás lesz a MOB elnökéről

Kulcsár Krisztián mindezt maga kérte.

A lap úgy értesült, az elnökség és "a tagság többsége elébe megy az eseményeknek, aláírásukkal szentesített nyilatkozatban deklarálják, hogy az elnök ellen voksolnának, ha szavazásra bocsátaná a kérdést".

A magyarnemzet.hu cikke szerint Kulcsár Krisztián vezetési stílusát számos bírálat érte a kinevezése óta eltelt bő négy esztendőben,

de az elnök a MOB szervezeti keretének tervezett átalakításával "hívta ki végleg maga ellen a sorsot", ugyanis több lépcsőben kívánta csökkenteni a közgyűlés tagjainak létszámát.

"A racionalizációnak mondott akcióval megannyi olimpiai bajnok, sportlegenda mellett csaknem húsz partnerszervezet képviselője került volna ki a testületből - ráadásul nehéz volt leplezni a legfontosabb célt, miszerint a tagok jelentős részét az új alapszabály szerint az elnökség jelölte volna" - írták.

Az elképzelés jelentős felzúdulást váltott ki, a november 27-ére összehívott MOB-közgyűlés nem is döntött ebben a kérdésben, mert az elnökség leállította a folyamatot, ami egyértelműen az elnök mozgásterének beszűküléséről árulkodott, írta a lap.

A magyarnemzet.hu szerint egyéni sérelmeknél és belső kritikáknál immár többről, a Kulcsár Krisztiánnal szembeni jól érzékelhető bizalmatlanságról van szó.

Ezt észlelve az elnök jövő csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen bizalmi szavazást kezdeményezne.

A tagság elébe ment az eseményeknek, a Magyar Nemzet értesülése szerint a tizennégy tagú elnökség nyolc tagja (köztük a két alelnök, Schmidt Gábor és Deutsch Tamás) az elnököt lemondásra felszólító nyilatkozatot írt alá.

"Természetesen taktikai játszma zajlik a háttérben. Az elnöknek azért lehetett fontos tíz napon belüli időpontra összehívni a küldötteket, mert ennyi idővel a közgyűlés előtt már nem jelenthetik be új tag delegálását az erre jogosult sportszövetségek. Maga Kulcsár Krisztián például csak így biztosíthatta, hogy a közgyűlés időpontjában még a MOB - vívószövetség által delegált - tagja legyen" - említette meg írásában a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a meghívó kiküldése utáni napon a jelenleg ötvenegy tagú közgyűlésből harmincnál is többen írták alá azt az újabb közös nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy Kulcsár Krisztián visszahívására szavaznak majd.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!