Szerinte „bárki bármit állít, szabad választásokon megdönthető, leváltható és koalícióba kényszeríthető” a Fidesz. Ehhez kell az a harmadik erő, ami le tudja bontani a NER-t. Azt ígérte, hogy ezen dolgoznak majd március 15. után.


Hosszú interjút adott Magyar Péter a 444.hu-nak, melyben számos témát érintettek. Szó volt többek között arról, hogy a március 15-i nagygyűlés után a „harmadik erő” megszervezésén dolgoznak majd, és szeretnék a NER-t lebontani. Úgy vélte, hogy akkor lehetnek ebben sikeresek, ha nem a jelenlegi ellenzékkel működnek együtt. És bár most „one man show”-t csinál, de tudja, hogy csapat nélkül nem lehet ezt megvalósítani.

Varga Judit volt miniszter exférje az utóbbi időben egyre ismertebb lett, és egy felmérés szerint ha pártot alapítana, 13 százaléknyian biztosan szavaznának rá, és további 20 százalék is meggondolná, hogy rá adja a voksát.

A 444.hu-nak adott interjúban Magyar elmondta, hogy sokan támogatják őt a közéleti szereplésében. De többen úgy vélik, hogy maradjon mozgalom vagy civil szervezet, ne pártot hozzon létre. Ő azonban ezzel nem ért egyet, szerinte ugyanis:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!