Komoly bírósági ügybe keveredett a Formula-1-es Haas csapat, amelynek egyik főszponzora, a Rich Energy minden bizonnyal ellopta egy másik cég logóját. A szarvasagancsos embléma miatt már pert is veszített a cég a szóban forgó Whyte Bikes ellen.


Does the #RichEnergy logo look coincidental to you? ???? The fact #WhyteBikes is a UK company makes it even more unlikely pic.twitter.com/uK8YUj2Vao

- F1RacingObserver (@ObserverRacing) 2019. május 15.

A szellemi tulajdon ellopásának vádjáról márciusban hallgatta ki a bíróság a feleket, az ítéletet viszont most kedden hozták meg. Mivel a Rich Energy veszített, kénytelen kártérítést fizetni, valamint eltávolítani az emblémát a Haas autóiról, felületeiről és ruházatáról is.

Melissa Clarke bíró rendkívül lesújtó szavakkal méltatta egyébként a cég képviseletét, így fellebbezésnek vélhetően nem sok értelme lenne, de nem kizárt, hogy meglépi még a vállalat. nem épp hízelgő szavai alapján nem biztos, hogy az sikeres lenne.

Kiemelt képen Romain Grosjean és autóján jól látható az ügyet kirobbantó szarvas. Fotó: Eric Alonso/MB Media/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!