Önök már megint miért akarják becsapni a magyar embereket? Nemzeti konzultációt indítottak hivatalosan azért, hogy megkérdezzék a magyarokat, hogyan és miként nyisson az ország. Erre Mészáros Lőrinc szállodája bejelenti, hogy április elején nyitóbuli. Hogy van ez képviselőtársak?


- kezdte a napirend előtti felszólalását Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje hétfő délelőtt a Telex tudósítása szerint.

Mint mondta, tavaly megszavazta az ellenzék a különleges jogrendet, de ezzel a kormány visszaélt, mert a dolgozók támogatása helyett például módosították a választási törvényt, hogy az ellenzék ne tudjon két listán indulni 2022-ben.

Jakab úgy folytatta,

önök szerint ez a dolga Magyarország miniszterelnökének a válság közepén, régi Jakab-idézeteket tanulmányozni? Ennyi erővel tanulmányozhatná a Szájer-féle Alaptörvényt is nemde? Mondjuk az ereszes részt. Tudják, ami után önök szükségesnek érezték az alaptörvényben rögzíteni, hogy az apa férfi, az anya meg nő, mert enélkül összekevernék. Elhiszem, hogy ez is egyfajta válság, de ez a Fidesz válsága, nem az országé.

Jakab szerint a Fidesz soraiban van egy betegség, ami ragályosabb, mint a koronavírus, amit úgy hívnak, hogy lopás, ennek nem tudnak ellenállni, tette hozzá a jobbikos politikus.

Tudják, mi az önök eddigi válságkezelésének eredménye? 14 ezer halott. Több százezer megélhetés nélkül maradt magyar. Kifosztott önkormányzatok. Gazdagodó Orbán-haverok. Erre mondjuk, hogy ez nagyszerű eredmény volt, csak így tovább, hajrá? Itt úgy látom, hogy nemcsak a koronavírus ellen kell vakcina. De kell egy vakcina a lopás, a hazudozás, a gőg, a hatalmi arrogancia ellen is. Ígérem, ki fogjuk fejleszteni ezt a vakcinát, a nép fogja Önöknek beadni. Jó egészséget kívánok

- zárta a felszólalását.

Dömötör Csaba államtitkár reagálásában felsorolta, milyen intézkedéseket hozott a kormány a járvány idején támogatásként, például a bértámogatás, áfacsökkenés, lakásfelújítási program, orvosi béremelés, 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Ami a konzultációt illeti, önök is hirdettek ilyet, nem tehetünk arról, hogy nem tudnak olyat hirdetni, amit ennyien kitöltenének. Azzal, hogy az őszödi szemkilövető összetákolta a baloldali koalíciót, kialakult egy munkamegosztás is. Ebben a Jobbikra és személy szerint Önre, az agresszív nyilas vagy agresszív ÁVO-s szerepét osztották, akinek semmi más dolga nincsen, csak gyűlöletet gyűjteni, gerjeszteni, még ott is, ahol korábban nem volt

- mondta Dömötör.

Az államtitkár arról is szót ejtett, Jakab szűkebb hazájában, Borsodban 2010 óta 12 százalékkal csökkent a munkanélküliség, 75 százalékkal nőtt a nettó átlagjövedelem, és 59 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma.

Ezzel szemben olyanokkal állt össze a Jobbik a 2008-as válság során lelketlenül tettek az utcára százezreket, agyon dolgoztatták az embereket, és padlógázt nyomtak a zsákutcában, miközben elkobzott villákban élnek

- folytatta.

Dömötör azzal zárta a beszédét, Jakab

nem tud annyi párizsi mögé bújni, nem tud itt annyi krumplit lóbálni, és nem tud olyan emelt hangerőn beszélni, hogy az elfedjen egy dolgot, azt, hogy elszegődtek egy posztkommunista milliárdoshoz, és tönkretettek egy nemzeti pártot.

Koronavírus - Még több hír a témában

250 iskolában rendeltek el digitális oktatást

159 óvodában pedig rendkívüli szünet van.

Úgy tűnik, a Pfizer vakcinája a koronavírus átadását is gátolja

A Sanofi újabb konkurensének segít be a vakcinagyártásba


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!