A címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Katari Nagydíj időmérő edzését.

Q1-ben kevés meglepetés történt, a két Haasnak esélye sem volt, a két Alfa Romeónak sem sikerült megfelelő kört összeraknia. Nicholas Latifi búcsúzott még rögtön az első szakaszban, de George Russell is épphogy a vonal fölött maradt. A brit pilótát mindenki meg is előzte Q2-ben, ahol viszont már hemzsegtek a meglepő kiesések.

Egyrészt Charles Leclerc úgy lett 13., hogy a rádióban is azt mondta csapatának, gőze sincs, hol maradtak másodpercek a körében. Másrészt Daniel Ricciardo is csak 14. helyen zárt, ami viszont akár a világbajnoki címre is hatással lehet,

Sergio Pérez 11. helyen zárta az időmérő edzés középső szakaszát, vagyis nem jutott Q3-ba. A Red Bull így egyedül Max Verstappenben bízhat, hogy a Mercedeseket kordában tartsa a futamon.

Zárásként jöhetett a csata a pole-ért, sorrendben Lewis Hamilton, Valtteri Bottas és Max Verstappen is lila első szektorral kezdett, végül a címvédő állt az élre. Az utolsó percben aztán tovább javított Hamilton és 1:20.827-es űridővel nyerte meg az időmérőt. Verstappen négy tizedmásodperccel lemaradva lett a második, Bottas a harmadik, Pierre Gasly pedig annak ellenére is negyedikként zárt, hogy az utolsó körében defektet kapott.

???? Q3 CLASSIFICATION ????

Happy days for @LewisHamilton ????#QatarGP ???????? #F1 pic.twitter.com/F6nIwZqa4q

- Formula 1 (@F1) November 20, 2021

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!