A címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Szaúdi Nagydíj időmérő edzését szombat este.

Q1-ben nagyon látványosan szenvedett az Aston Martin két autója és nem is csoda, hogy kiestek, miután Sebastian Vettel őszinte megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy kiestek. A két Haas szokás szerint a mezőny végén zárt, rajtuk kívül Nicholas Latifinek ért véget az időmérő.

Kapcsolódó

Elszoktunk már tőle, de újra körömrágósan izgalmas a Forma-1-es év vége

Miközben a Red Bull versenyzője élete első világbajnoki címéért hajt, Lewis Hamilton a hajrára utolérhetetlennek tűnik.

A második szakaszban Carlos Sainz kicsúszott, picit falat is ért a hátsó szárnya, de óriási mázlija volt a spanyol versenyzőnek, hogy nem lett nagyobb baj. Az első etapban motorproblémákkal záró Valtteri Bottas is megúszta a további gondokat, szünetben még a szerelők tolták a garázsba a finn kocsiját, de Q2-ben már magától is száguldozott. Végül Sainz, Russell, Alonso, Räikkönen és Ricciardo esett ki, vagyis meglepetésre Antonio Giovinazzi bejutott az első tízbe.

Az élen eközben a két Mercedes és a két Red Bull csatázott, először Sergio Pérez, majd Max Verstappen lilult be, Q2-re viszont már Lewis Hamilton, így a zárásra sok izgalom maradt. A címvédő gurult ki elsőként Q3-ban, de megcsúszott a nyolcas és kilences kanyar kombinációjában, végül így is Bottas előtt végzett, de Verstappen elsőre odacsapott: csaknem négy tizedmásodpercet vert Hamiltonra az ideje. Egy perccel a vége előtt viszont brutális kört rakott össze a címvédő, 1:27.511-es idővel ugrott az élre.

Ez feltüzelte Verstappent, aki két lila szektort autózott, de az utolsó kanyarba belehibázott, elfékezte magát és a kocsi a falnak ütközött. Az adatok szerint nagyjából 41 századmásodperc előny ment a kukába, az első sorból pedig Hamilton és Bottas indul majd.

Verstappen harmadik helyen zárt, Charles Leclerc pedig besunnyogott a negyedik helyre.

QUALIFYING CLASSIFICATION ⏱️

It's a front row lockout for @MercedesAMGF1 on Sunday's starting grid in Jeddah ????#SaudiArabianGP ???????? #F1 pic.twitter.com/Mm6c5im2PI

- Formula 1 (@F1) December 4, 2021

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!