Korábban beszámoltunk róla, hogy súlyosan bántalmazhatta öt hónapos kisfiát egy ötvöskónyi férfi. A bíróság most a Somogy Megyei Főügyészség ügyészének indítványára letartóztatta a gyanúsítottat - írja az MTI.

A férfi a megalapozott gyanú szerint február és április között többször is bántotta a gyerekét, mert feldühítette a sírása. Egyszer úgy megrángatta a csecsemő jobb karját, hogy eltört a felkarcsontja, és bántalmazta a kisfiú védelmére kelő párját is.

A kicsi a bántalmazás után nem vitték orvoshoz, az édesanya korábban azt mondta, nem gondolta, hogy baja esett a kicsinek. A babát aztán a pár nap múlva kiérkező családsegítő vitte orvoshoz, miután észrevette, hogy a kisfiú szeménél sérülések vannak.

Az anya először tagadta, hogy mi történt, végül akkor derült fény a bántalmazásra, amikor a családsegítő megkérte az anyát, hogy vetkőztesse le a picit. Ekkor látta, hogy a baba válla szinte lóg.

A feltételezett elkövetőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése, valamint kapcsolati erőszak miatt vonhatják felelősségre - közölték.

A nyomozás során igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják, hogy a bántalmazás következtében a gyermeknek keletkezett-e súlyosabb, esetleg közvetlen vagy közvetett életveszéllyel járó sérülése - jegyezték meg.