Komolytalan, edzésnek is gyenge mérkőzéssé silányult a magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzése: Märcz Tamás csapatának húsz góllal kellett nyernie Málta ellen az első helyhez és a biztos negyeddöntőbe jutáshoz, ezt könnyedén teljesítette is.


A világbajnoki ezüstérmes spanyol válogatott 24-7-re győzte le a török csapatot a Duna Arénában, és miután a magyarokkal csütörtökön 11-11-es döntetlent értek el, a gólkülönbség döntött a csoportelsőséget illetően.

A két csapat találkozott egymással a világliga selejtezőjében, 2018. december 10-én, Szombathelyen, majd 2019. március 12-én idegenben is nyertünk, mindkétszer 24-8-ra.

Ez a mérkőzés azonban ennél is simább volt, Magyarország 26-0-ra (!) győzött, ez azt jelenti, hogy lesz egy extra pihenőnapja, majd szerdán az Oroszország-Grúzia párharc továbbjutójával találkozik a nyolc között.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Vízilabda Európa-bajnokság

Férfiak, C csoport, 3. forduló
Magyarország-Málta 26-0

Kiemelt fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!