Bejutott a legjobb nyolc közé a magyar U17-es vízilabda-válogatott a máltai Európa-bajnokságon, miután megnyerte a csoportját. A csapat előbb az oroszokat és a fehéroroszokat verte meg, majd jött kedden a németek elleni csoportrangadó, a rivális az elmúlt években elég meggyőző eredményeket szállít az utánpótlásban.

A waterpolo.hu cikke szerint az első félidőben még többször is szorossá tudták tenni a meccset a németek, de aztán a harmadik negyedet 5-0-ra nyerte meg Magyarország, amely végül 13-5-ös győzelmet aratott. Gaszt Roland és Nagy Ákos négy-négy góllal zárta a meccset.

A csoportgyőzelem azt is jelenti, hogy szerdán szabadnapot kap a csapat az Eb-n.

U17-es Európa-bajnokság, 3. játéknap

Németország-Magyarország 5-13 (1-4, 3-3, 0-5, 1-1)
Gólszerzők: Rehm 2, Mancini, Dyck, Jaeschke, illetve Nagy Á. 4, Gaszt 4, Szépfalvi 2, Szalai 2, Balogh B.

A magyar keret:

Kapusok: Csite Loránd (Honvéd), Gyapjas Viktor (FTC)

Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC), Barics Bence (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Ionescu Erik (BVSC), Iriczfalvi Gabor (KSI), Kis Ferenc Ágoston (Debrecen), Mészáros Balint (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Szécsi Marcell (UVSE), Szépfalvi Gergely (KSI), Varga Vince (FTC)

(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelölte meg a szövetség oldala, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!