Javában zajlott a Mátyás téren az ellenzéki kampányrendezvény, amikor lekapcsolta a színpadi hangosítást az áramról - tudósított a Mérce. Az eset éppen akkor történt, amikor a közös ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András színpadra lépett volna.

Balogh Lajos, az egyik helyi ellenzéki jelölt szerint már egy hete be volt jelentve a rendezvény. A hangosításhoz a rendőrségi pontból (környéket felügyelő rendőrök bódéja) kapták az áramot, de mikor Pikó következett, megszűnt az áramellátás.

A rendőrséget rögtön kihívták, akik ki is mentek a helyszínre, de nem tartottak szükségesnek további intézkedést. A Mércének azt mondta az egyik józsefvárosi kerületőr, hogy a „főnök utasítására húzták ki” az áramot. Pikó mégis, mikrofon nélkül is elmondta a beszédét:

A szervezők kérdésére a kerületi vezető, Ács Péter azt állította, hogy nem tudta, van-e engedély az áramvételezésre, és ezért kapcsoltatta le az áramot - írta az Index. Nemrég egy kormányközeli lap választási csalással vádolta Pikó stábját, aminek nyomán még házkutatást is tartottak a stáb irodájában.