Az intézmény kifizette a rezsit az ingatlan tulajdonosának, aki viszont nem utalt a szolgáltatónak. Az önkormányzat válságstábja végül talált megoldást.


Értesítés nélkül kapcsolta le az áramot egy gödöllői óvodában az áramszolgáltató - írja a Blikk.

Egy számlatartozás miatt maradt áram nélkük a 200 gyerek és az óvónők. A tartozás viszont nem az intézményé volt, mert ők bérlik az ingatlant egy cégtől. Az óvóda átutalta a pénzt, csak a társaság nem fizetett. Az áramszolgáltató nem jelezte a gondot az önkormányzatnak, hogy gond van.

A szolgáltató szó nélkül intézkedett, és mikor a kicsik épp ebédhez készültek, lekapcsolták az áramot. Az ódódában műszaki gondra gondoltak, később derült ki, hogy mi a baj. Az önkormányzat próbálta elérni a bérbeadó, felszámolás előtt álló céget, mi lett a befizetett pénzekkel, de hiába. Korábban sem találták, amikor 200 milliós iparűzésiadó-tartozásuk után érdeklődtek volna.

A polgármesteri hivatal értesítette a szülőket, de végül senki nem vitte haza a kicsiket. Mivel az épületet jól átfűtötték korábban, így ez nem volt gond.

Az önkormányzat végül úgy döntött, hogy rákötik az óvodát a szomszédos sportpálya áramellátására, így délután újra ment a fűtés és világos lett az épületben.

- mondta el Gémesi György a Blikknek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!