A Magdolna u. 43. szám alatti 45 lakásos társasház első emeletén vasárnap az egyik lakót áramütés ért a villanybojler hibája miatt. A kiérkező ELMŰ-s szerelő pedig lekapcsolta az egész épületet a hálózatról - számolt be az Index.

A portálnak az egyik lakó azt mondta, nem értik, miért nem a lakást kapcsolták le külön, ahol még a bojler is külön mérőórán van. Így már az egész háztömbben második napja nincs áram.

"Ma már mindenki kidobálta az élelmiszereit a kukába, nem tudnak otthonról dolgozni, egy 90 éves néni egyedül van otthon, vezetékes telefon nélkül!"

- mondta az Indexnek az egyik lakó, aki azt is hozzátette, hogy a házban működik az önkormányzat népkonyhája is, ott történik a krízisétkeztetés is a koronavírus idején. Viszont most nincs világítás, fűtés és meleg víz sem, amivel el tudnák mosni az edényeket.

A lakók azt is elmondták a portálnak, hogy az ELMŰ egy érintésvédelmi vizsgálat után engedi visszakapcsolni az áramot a házban. Ezt kedden annak ellenére is el kellett végeztetniük, hogy 2018-ban már készült egy a ház felújításakor. A lakók szerint pedig semmilyen kárigényt nem tudnak érvényesíteni a biztosítóknál, mivel a szerelő nem hagyott ott jegyzőkönyvet az áram lekapcsolásáról.

hirdetés

Az áramütést szenvedett férfi a portál információi szerint jól van. Az áramot pedig kedden kapcsolhatják vissza.

Az ELMŰ szóvivője az Index kérdésére elmondta, hogy "a konkrét esetet nem ismeri, de ilyen esetekben nem tehetnek mást, mint követik a katasztrófavédelmi előírásokat. Az pedig az, hogy az érintett lakást, vagy ha azt külön nem lehet, akkor az egész házat lekapcsolják a hálózatról, és csak akkor kapcsolják vissza, ha az ingatlan tulajdonosa által kihívott minősített szerelő nyilatkozatot tesz a veszélyhelyzet elhárításáról".


hirdetés