Aki szerette a Kerge várost, a Dokikat, a Született szingliket vagy a Ted Lassót, minden bizonnyal oda meg vissza lesz Bill Lawrence új sorozatától: lelki gondok, humor, Indy, mi kell még?

Han Solo, Rick Deckard, Jack Ryan, Indiana Jones – halhatatlan mozihősök, a közös nevezőjük pedig természetesen a csodás Harrison Ford… aki eddig ódzkodott a sorozatoktól. Nem is értjük, miért. Igaz, a karrierje során feltűnt már néhány szériában, de általában csak egy-egy epizód erejéig. Láthattuk például a Kung Fuban, a Petrocelliben vagy Az ifjú Indiana Jones kalandjaiban, de ezek csak kis szerepek, cameók voltak.

A 2022-ben, a Paramount+-ra felkerülő 1923 című, a nagy gazdasági világválság idején játszódó western-dráma (egyben a Yellowstone előzménye) február 14-től Magyarországon is elérhető lesz az újonnan induló SkyShowtime streamingplatformon, január 27-én pedig elstartolt az Apple TV+-on a Direkt terápia, ez a megható pillanatokkal is bőven megpakolt kiváló komédia, amely az első négy epizódja alapján egyszerre hat a rekeszizmainkra és a könnycsatornáinkra, épp mint a fenti sorozatok többsége.

Főként a szintén Apple TV+-os Ted Lassóval vonható szellemiségbeli párhuzam, már csak azért is, mivel a Direkt terápia társkreátora és társírója a fent felsorolt szériák atyja, Bill Lawrence, valamint a főszereplő Jason Segel mellett nem más, mint a Ted Lasso Roy Kentje, Brett Goldstein.

A sztori ezúttal Nagy-Britannia helyett Kaliforniában (az Agymenők Pasadenájában) kapott helyet, főhősünk pedig a Jason Segel által alakított Jimmy (ha hirtelen nem mond semmit a neve, eláruljuk, hogy ő volt Marshall az Így jártam anyátokkalban, de feltűnt a Különcök és stréberek című sorozatban is, valamint olyan filmekben, mint a Felkoppintva, a Lepattintva, a Spancserek, a Rossz tanár, a Muppets, az Ötéves jegyesség, a 40 és annyi, a Szexvideó vagy a tavalyi Váratlan szerencse), aki terapeutaként dolgozik, és nagyon nincs formában, amióta egy autóbalesetben elhunyt szeretett felesége. Ha pedig magán sem tud segíteni, hogyan tudna a páciensein?

Jimmyn kívül természetesen megismerünk más, érdekes karaktereket is, például a főnökét, Pault (Harrison Ford), aki nem nézi jó szemmel, hogy Jimmy ennyire beleavatkozik a páciensei életébe. Ford persze hozza azt a figurát, amelyik a legjobban áll neki: a morcos, és mindenben hibát látó, de amúgy érző szívű morgó medvét. Vagy ott van Jimmy tinilánya, Alice (Lukita Maxwell), aki az édesanyja halála óta eltávolodott a saját gyászába begubózó apjától, és pótanyjának, a szomszéd Liznek (Christa Miller) vagy pótapjának, Paulnak panaszkodik Jimmyről titkos találkáikon. Rajtuk kívül pedig ott van még a mindig pozitív pszichológuskolléga, Gabby (Jessica Williams a Legendás állatok – Dumbledore titkaiból lehet ismerős), a szintén elhanyagolt legjobb barát, Brian (Michael Urie), a fiatal, erőszakos múltú páciens, Sean (Luke Tennie), Az Egy rém rendes család rajongói pedig Jeffersonnak, azaz Ted McGinley-nek örülhetnek a hibbant szomszéd, Derek szerepében.

Érdekel a sorsuk, kíváncsiak leszünk, kivel mi történik, és hogyan oldják meg a köztük felmerülő vagy a külvilággal kapcsolatos problémáikat. Remek karakterek és kiváló alakítások.

A humor is kifogástalanul működik, a szellemes, sokszor politikailag nem túl korrekt, helyénvalónak pedig végképp nehezen nevezhető beszólások mögött azonban semmiféle gonosz vagy rossz szándék nincs, csupán ettől lesz az egész roppant emberi és hiteles, és persze nagyon vicces (mint az Igazából szerelem, a Rockhajó és az Időről időre zsenijénél, Richard Curtisnél).

Ha úgy vesszük, a Direkt terápia nem más, mint Jimmy újjászületése, kanosszajárása és küzdelme azért, hogy mások helyrerakásával önmagát is megválthassa. Persze ember tervez…

Bill Lawrence, Brett Goldstein és Jason Segel zabálnivaló sorozata egy igazi feelgood-cunami, a Ted Lasso vagy a szintén az Apple TV+-on látható Acapulco mellett sokunk számára lesz kellemes komfortszéria, amit jó érzés minden héten magunkra húzni, mint egy kényelmet és biztonságot adó takarót, ami egyben a szívünket is megmelengeti.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!