Markáns véleményt fogalmazott meg Lázár János a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójáról. Szerinte az igazgatónak a „börtönben kellene megrohadnia”.


A kegyelmi ügyről is beszélt Lázár János építési és közlekedési miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón. K. Endre kegyelme miatt ő sem kért bocsánatot, helyette azt mondta: Orbán Viktor és a kormány eddig megszólaló tagjai már kifejezték együttérzésüket a történtek miatt. Lázár szerint Novák Katalin bocsánatkérése elegendő volt, mert köztársasági elnökként az egész országot képviselte.

Lázár János csütörtökön arról beszélt, hogy a kormányülésen Pintér Sándor belügyminiszter tett egy előzetes jelentést arról, mi történt 2011-ben. A nyomozás során 35 tanút hallgattak meg, köztük pedagógusokat és pszichológusokat is.

Ezért nem kerülhetett sor gyanúsításra az ügyben. Az a pedagógusközösség, ami akkor a volt igazgató keze alatt dolgozott, összezárt Vásárhelyi mögött. Magyarul, a pszichológusok és az ott tanítók nem a gyerekek oldalára álltak, hanem az igazgatóéra” – mondta Lázár.

A miniszter szerint egyértelmű, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatója 26 éven keresztül folyamatosan zaklatta az ott lakó gyerekeket.

„Egy ilyen embert a börtönből nem szabad kiengedni, egy ilyen embert nem 10 évre kell elítélni, hanem sokkal többre, ennek az embernek a börtönben van a helye, szóba sem kerülhet, hogy hamarabb kikerüljön, és sokkal súlyosabb büntetést kell kiszabni minden pedofil-ügyben A bicskei igazgatónak a börtönben kellene megrohadnia” – fogalmazott a miniszter.

Lázár úgy gondolja, a bírót is érdemes lenne kérdezni, hogy V. János miért csak 10 évet kapott, amikor 25-öt is kaphatott volna.

via Telex


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!