Bár meghívták, de mégsem volt jelen Lázár János Orbán Viktor múlt vasárnapi évértékelő beszédén, helyette egy kézilabda-mérkőzésen vett részt Szegeden - mondta el a volt kancelláriaminiszter a Spirit FM Keljfel Jancsi! című műsorának.

Szerinte abban sincs semmi rendkívüli, hogy csak aznap reggel döntötte el, hogy oda megy, ahol végül Csányi Sándor OTP-vezérrel volt jelen.

Lázár a kormány legújabb nemzeti konzultációja kapcsán elmondta, helyesnek tartja azt a demokráciaértelmezést, amely a választópolgárokat megkérdezi és bevonja a hatalomgyakorlásba. Nem lát gondot abban, hogy ezt nem népszavazáson teszik, és nem tartja nem tartja manipulatívnak a kérdéseket sem.

Mint elmondta, az iskolai szegregáció vagy a börtönben lévők kártalanítása már akkor is napirenden lévő probléma volt, amikor ő a miniszterelnökséget vezette.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a Fidesz vezetői jobban járnának, ha szembesülnének a problémákkal.

hirdetés

Például azzal, hogy a jogerős bírói ítélet végrehajtásánál hol húzódhat a jogállamiság határa - utalt arra, hogy a kormány bíróság által megítél összegeket nem akar kifizetni.

A volt kancelláriaminiszter szerint kötelessége, hogy kritikát fogalmazzon meg pártjával szemben. Mint fogalmazott, jobb, ha a párt vezetői most szembesülnek a problémákkal, mint ha a 2022-es vereségen zokognának.


hirdetés