A volt külügyminiszter szerint az amerikai elnök „nagyon erős üzenetet küldött a külvilágnak” a kijevi látogatással, „bátorságot, határozottságot és erőt demonstrált”.


Mi is megírtuk, hogy Joe Biden amerikai elnök hétfőn meglepetésszerű látogatást tett Kijevben, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Biden biztosította ukrán kollégáját, hogy az Egyesült Államok továbbra is határozottan kiáll Ukrajna mellett az orosz agresszióval szemben, és újabb fegyverszállítmányokkal segítik a megszállók ellen harcoló ukrán hadsereget.

Jeszenszky Géza volt külügyminiszter a Népszavának nyilatkozott Biden látogatásáról:

„Nagyon erős üzenetet küldött a külvilágnak: Washington elszánt, és nem hagyja magára Ukrajnát”.

Oroszország a harctéren és nyilvánosságban is támad: az orosz propaganda Jeszenszky szerint „arról akarja meggyőzni a nyugati közvéleményt: a háborúnak akkor lehet vége, ha abbahagyják Ukrajna támogatását, Kijev pedig területi engedményeket tesz az agresszornak”.

Antall József külügyminisztere azt mondta, hogy Biden látogatásával bátorságot, határozottságot és erőt demonstrált, és emlékeztetett arra, hogy az amerikai elnök előtt már sok európai politikus járt Kijevben Zelenszkij elnöknél.

– mondta Jeszenszky Géza, Orbán Viktor miniszterelnökre utalva.

Jeszenszky megemlítette Orbán Viktor szombati évértékelő beszédét is, ami „egy ponton kísértetiesen emlékeztetett a '30-as évek katasztrofális külpolitikájára”, amikor a nyugati hatalmak azzal próbálták a béke felé terelni Adolf Hitlert, hogy sorozatosan rábólintottak területszerzéseire.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!