A lap szerint a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány szerepe azért fontos, mert korábban Németh Szilárd honvédelmi államtitkár közösségi oldalán a lap mundéros tábornokok jelenlétét firtató cikkére reagálva azt közölte: az évértékelőt a civil Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezte. Később az állami hírügynökségnek azt is mondta, Orbán Viktor hívta meg a Magyar Honvédség több egykori és jelenlegi vezetőjét, akik


jelenlétükkel megtisztelték és emelték Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét.

A Honvédelmi Minisztérium először kormányzatinak, majd "kormányzati és civil" rendezvénynek nevezte az évértékelőt.

Szerdán a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány azonban nemcsak azt közölte a Népszavával, hogy a rendezvény társszervezője volt a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület mellett, hanem azt is, hogy még tart a költségek elszámolása, utána derül ki, mennyibe került az évértékelő.

A lap újra megkérdezte a Honvédelmi Minisztériumot, ki felel a jogsértésért, hogy a magyar honvédség volt és jelenlegi tábornokai mundérban vettek részt egy politikai rendezvényen, de még nem kapott választ. A Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés honvédelmi bizottságát akarja összehívni az évértékelőn egyenruhában megjelent volt vezérkari főnökök és tábornokok miatt. Vadai Ágnes, a testület alelnöke szerint a rendszerváltás óta nem volt példa erre.

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!