Te meg tudnál különböztetni mondjuk egy birkát egy kecskétől? Hát egy libát egy kacsától? A most következő kvíztesztünkkel letesztelheted…


Lepke vagy pillangó?
Általánosságban az emberek többsége úgy gondolja, a két szó szinonimája egymásnak, s köztük semmi különbség nincs, de ez nem így van.
A lepkék az ízeltlábúak törzsébe, a rovarok osztályába tartoznak, azon belül pedig önálló rendet, a lepkék rendjét alkotják. Általános jellemzőjük a kétpár szárny, melyet ezernyi apró pikkely borít, ezekben pigmentnek nevezett festékanyag található. A pikkelyek különleges szerkezete, s a bennük lévő festékanyag miatt, varázslatos színű és szivárványlóan irizáló is lehet.
A pillangók a lepkék rendjének egyik családja. A rendbe természetesen bőven tartoznak más családok is, mint a mezőkön repülő kis kék lepkék a boglárkák, a káposztalepke a fehérlepkék, a halálfejes lepke pedig a szenderek családjába tartozik. A pillangók főleg nagy, vagy közepes termetű, színpompás fajok.
A kérdésre válaszolva azonban megállapíthatjuk, hogy a színpompás pillangók családja csupán egy része a lepkék népes rendjének, ezért bátran kijelenthetjük, hogy minden pillangó lepke, de nem minden lepke pillangó.
Forrás: liked.hu

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!