Egy mesterséges intelligenciát használó alkalmazás révén több mint 20 ezer történelmi alakkal beszélgethetünk. Sokak számára viszont visszatetsző, hogy Hitler, Goebbels, Jeffrey Epstein vagy Pol Pot is a választható karakterek között van.


Nagy felháborodást keltett a Historical Figures (Történelmi alakok) nevű alkalmazás. Az app mesterséges intelligenciát alkalmaz, és általa több mint 20 ezer személlyel lehet beszélgetni - írja az UNILAD.

A 25 éves Sidhant Chaddha szoftverfejlesztő mérnök által tervezett alkalmazás révén kérdéseket tehetünk fel például Abraham Lincolnnak, vagy akár Diana hercegnőnek is. Sőt, akár csoportos beszélgetést is indíthatunk.

Egy Twitter-felhasználó több emberrel is beszélgetésbe elegyedett. Heinrich Himmler például elismerte, hogy milliók halálához vezettek a tettei, és nagyon bánja már őket.

Persze a dolog nem olyan egyszerű, hogy csak letöltjük az alkalmazást, mivel egyes beszélgetésekért fizetni is kell.

Az alkalmazás ellen viszont többen, például a Rágalmazásellenes Liga nevű zsidó szervezet is felszólalt.

"Eljátszani egy beszélgetést Hitlerrel és más antiszemitákkal nagyon felkavaró, és csak csámcsogni valót ad a fanatikusoknak" - nyilatkozta a szervezet egyik alelnöke, Yael Eisenstat.

Sidhant Chaddha egyelőre nem kommentálta az ügyet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!