Victor Feguert egy orvos elrablásáért és meggyilkolásáért ítélték halálra Iowában.


Szokatlan dolgot kért vacsorára a kivégzése előtti estén egy amerikai halálraítélt 1963-ban, írja a Unilad. Victor Feguer volt az utolsó fogvatartott, akit Iowa államban kivégeztek. A 28 éves férfit egy orvos elrablása és meggyilkolása miatt ítélték kötél általi halálra.

Feguer élete végén, az utolsó vacsorájával is felhívta magára a figyelmet. Miközben ilyenkor a rabok többsége óriási lakomát rendez, az iowai gyilkos ennek éppen ellenkezőjét tette: egyetlen olajbogyót kért a magjával együtt. A meghökkentő kérést a gyilkos azzal magyarázta, hogy reményei szerint a sírjából egy olajfa nőhet ki a béke jeleként.

Feguer kérését egy nemrég megjelent fotósorozatban reprodukálta Henry Hargreaves. A No Seconds (Semmi idő) című kiállításon több halálraítélt utolsó vacsoráját is lefotózta, de mind közül Feguer olajbogyója lett a kedvence. Hargreaves szerint a szerény étkezés akár úgy is értelmezhető, mint egy pont a férfi életének végén.

Ezzel szemben a 33 ember megöléséért felelős John Wayne Gacy egyáltalán nem volt szégyenlős az utolsó estéjén. A sorozatgyilkos egy tucat rántott garnélát, egy vödör KFC-csirkét, némi sült krumplit, epret és egy üveg diétás kólát rendelt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!