A lombkoronasétányok után egy futópálya borzolja a kedélyeket Nyíradonyban. Tasó Béla polgármester szerint nehezen érthető, hogy ez miért érdekli a sajtót.


Az Integritás Hatóság által vizsgált lombkoronasétányok nem az egyetlen meglepő dolgok Nyíradonyban: egy hányattatott sorsú futópályát is építtetett a város polgármestere, Tasó Béla. A 24.hu szerint a projektet eddig elkerülték a vizsgálatok, holott az állami pályázatból kiinduló építkezés akkora zavart okozott, hogy a költségvetést is módosítani kellett miatta.

– írják. A 24.hu által megszerzett dokumentumok szerint Nyíradony 45 milliós támogatást kapott, amihez a polgármester hasonló összegű saját erőt ígért. A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2020 novemberében át is utalta a pénzt, a polgármester azonban nem indította el az építkezést.

A járvány miatti veszélyhelyzet lejártával azonban elfogyott a támogatásokat felügyelő Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) türelme. A lap információi szerint 2022 márciusában visszavonták az „előlegként” adott 45 millió forintot és felszólították az önkormányzatot, hogy büntető kamatokkal együtt fizesse vissza a teljes támogatást.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!