Hörcsik Richárd az adatokat kikérő Blikk számításai szerint körülbelül 132 ezer kilométer megtételéhez elegendő összeget használt fel az üzemanyagkártyájával.


Több mint 5 millió forintot tankolt el egy év leforgása alatt a fideszes Hörcsik Richárd - írta meg a Blikk az adatigénylése alapján.

A lap számításai szerint körülbelül 132 ezer kilométer megtételéhez elegendő az az összeg, amit Hörcsik felhasznált az üzemanyagkártyájával. 7 literes átlagfogyasztással, havi lebontásban, a NAV által közölt üzemanyagárak alapján becsülték meg a kilométereket, a fideszes képviselő azonban a Blikk megkeresésére kevesebbel számolt.

"5 millió forint – átlagosan 650 Ft/liter gázolajáron számolva, de akadt, amikor 720 Ft felett volt az ára, s előfordult, amikor 600 alatt – 7692 liter üzemanyagot feltételez. Az autóm 8,5-10 liter között fogyaszt, attól függően, mennyit állunk a dugóban, mennyire sietünk egyik rendezvényről a másikra. Ez alapján 76000-90000 km közötti futásteljesítmény jön ki az évre, ami teljesen reális" - mondta.

- magyarázta a borsodi képviselő a kiugróan magas benzinköltség okait.

A dobogó második fokára a szintén kormánypárti Szabó Zsolt állhatott fel, aki 3,4 millió forintot használt fel a benzinkártyáról. Rajtuk kívül még öten (Demeter Zoltán, Mihálffy Béla, Simon Miklós, Tilki Attila és Vitányi István) érték el a hárommilliós határt, ők mindannyian szintén a kormánypártokban politizálnak.

A legerősebb hónapot pedig a szintén fideszes Horváth István zárta, aki tavaly decemberben 646 ezer forint értékben tankolt, ami azt jelenti a Blikk számításai szerint, hogy egy hónap alatt mintegy 19 ezer kilométert tehetett meg, naponta átlag 612 kilométert.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!