Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által fenntartott Milton Friedman Egyetem egyelőre azt ígéri, változatlan formában folyna az oktatás, és tandíjat sem terveznek bevezetni.


Derült égből a villámcsapásként érte a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumba járó diákok szüleit, hogy szerda este e-mailt kaptak, amiben azt állt: az iskolát átvennék a Köves Slomó-féle, kormányközeli zsidószervezet, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által fenntartott Milton Friedman Egyetem.

„Ez az ország öt legjobb középiskoláinak egyike, ahova szeretnek járni a gyerekek” – mondta a 24.hu-nak egy aggódó szülő, hozzátéve, egyéb információt nem közöltek velük, csupán azt, hogy március 24-ig kell az iskolának és a szülőknek véleményezniük a fenntartóváltást.

A portál felhívta a gimnáziumot további információkért, de kiderült, ők sem tudnak sokkal többet. Az iskolavezetés egy neve elhallgatását kérő tagja úgy nyilatkozott: „Nekünk is friss a hír, pár nappal korábban értesültünk arról, hogy a Milton Friedman Egyetem át akar venni minket, semmilyen egyéb információnk nincs egyelőre. Annyit tudunk csak, hogy határidőre beadták a kérelmüket az iskola fenntartójához, az Észak-budai Tankerületi Központhoz”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!