Az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de a főáramú, Brüsszelt is uraló politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett a jogállamiság, a kelet-európai országok hálátlansága vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje

- mondta Kövér László házelnök kedden egy lakossági fórumon Siófokon.

Mint fogalmazott,

egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást, ami a független és pártatlan média agymosó hatása miatt van.

Mint arról korábban írtunk, az európai populisták sorra mennek szembe a klímavédelmi irányelvekkel. A Fidesz mostanáig kivételt képezett, de Kövér László fenti nyilatkozatával gyakorlatilag beállt a sorba a magyar kormánypárt.

Vajon eljön-e a nap, amikor Orbán a migránsok helyett a klímavédelem ellen kampányol?

Az európai populisták sorra mennek szembe a klímavédelmi irányelvekkel. A Fidesz kivételt képez, kérdés, beáll-e a sorba a magyar kormánypárt, ha a migráció már nem ad muníciót.

A házelnök egyébként arról is beszélt, nem mindegy, hány mandátuma lesz a Fidesznek a választás után.

A 21 magyar mandátumból a becslések szerint a párt 12-15 mandátumot szerezhet meg; ha 15 képviselőt küldhetnek az EP-be, az azt is jelentené, hogy az Európai Néppárton belül az erőviszonyok a Fidesz javára billennek el

- magyarázta.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!