Körülbelül száz tüntető gyűlt össze csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat VII. kerületi, Dohány utcai székháza előtt, ahová a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság után hirdetett tüntetés a Mi Hazánk mozgalom. A gyülekezést majdnem annyi rendőr biztosította, mint ahány tüntető vett részt rajta.

Fotó: Farkas Norbert/24.hu

A rendőrség nem engedélyezte a tüntetést, mert szerintük gyűlésnek számít, amit a jelenlegi veszélyhelyzet alatt érvényes jogszabályok tiltanak. Novák Előd szerint viszont kegyeleti megemlékezést tartottak.

A helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint a rendőrök gyorsan igazoltatták a beszédek előtt gyülekező csoportokat, és figyelmeztették őket, hogy a tüntetés nem engedélyezett.

Fotó: Farkas Norbert/24.hu[/caption]

A tüntetésen felszólalt Dúró Dóra és Toroczkai László is, majd felhívták mindenki figyelmét, hogy egyénileg vonuljanak a Deák Térre gyertyát gyújtani. Az Országos Roma Önkormányzat már korábban közölte, hogy kiürítik a székházukat. Egyébként pont a Pesti Srácok korábbi cikkéből derül ki, hogy a gyilkosság elkövetője nem volt cigány származású.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!