A pénteki fővárosi tüntetés sikerének kulcsa az lehet, hogy a kezdeményezés olyan emberektől indult ki, akik hatalmas tömegek megmozgatására képesek a közösségi médiában.


Pénteken 18 órától a Hősök terére tüntetést szervezett kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” az elmúlt hetek eseményei miatt. Magyarország jelenleg legnépszerűbb zenésze, Azahriah mellett ismert művészek is a kezdeményezés mellé álltak. A hírességek közös közleményükben arról írtak, hogy „elegük van, és – oldalaktól függetlenül – fontosnak tartják, hogy civil emberekként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében”.

A kedden bejelentett kezdeményezéshez már több tízezren csatlakoztak a közösség oldalakon. A Facebook-esemény jelenleg már 44 ezer érdeklődőt számol.

A 2018-ban indult Partizán összesen 424 ezer feliratkozót számol a Youtube-on és összesen 77,3 ezer követőt az Instagramon, további 201 ezret Facebookon, ez összesen több mint félmillió, pontosabban 702 ezer követő. A Tóth Gabit és egyéb bulvárhősöket is nagy kedvvel kritizáló étterem-tulajdonosnak, Osváth Zsoltnak 248 ezer követője van a „ZShow time" névre keresztelt Youtube csatornáján. 77 ezren követik az Instagramon és 25 ezren az Facebookon, ez összesen 350 ezer körüli szám. Pottyondy Edina videós tartalmaira 256 ezer ember kíváncsi, a "Nemakarokbeleszólni" alkotói pedig 179 ezres követőtábort számol az Instagramon – összegezte a sokat mondó számokat a Blikk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!