Nem tett jót a rapper renoméjának, hogy nem volt jelen a pedofília elleni demonstráción, majd nem sokkal később a Fidesz pártigazgatójával pózolt.


A múlt hét pénteki, egyes becslések szerint több mint 150 ezres budapesti tüntetésének mellékszála volt, hogy összeveszett a közösségi médiában Osváth Zsolt szervező és Curtis, aki – Osváth állítása szerint – korábban azt mondta, hogy az ügy mellé áll, mert fontos számára a pedofília elleni küzdelem és az áldozatok melletti kiállás, később mégis azt állította, nem adta nevét a megmozduláshoz.

Az újpesti rapper végül „hazug bandának” nevezte a szervezőket, amiért a demonstráción a közönség részéről felzendült az „Orbán, takarodj!”. És bár korábban azt mondta, hogy semmilyen politikai megnyilvánulásban nem kíván részt venni, a szombati miniszterelnöki évértékelőn jelen volt, és Kubatov Gábor pártigazgatóval is pózolt.

Korábbi nyilatkozatai és nem titkolt politikai hovatartozása alapján tehát valószínűleg nem bánta meg távolmaradását a zenész, de a 24.hu kiszúrta, hogy így sem járt jól a múlt héttel – legalábbis ami a közösségi médiás népszerűségét illeti.

A portál a CrowdTangle segítségével megvizsgálta, hogy hogyan alakult a hét során Curtis népszerűsége az Instagramon. Ebből kiderül:

Ez az érték persze magában foglalja azt is, hogy a Curtis munkásságával újonnan megismerkedők közül biztosan be is követték valamennyien. Azonban így is kijelenthető, hogy a rappertől sokan elfordultak a tüntetés leszólása és/vagy az orbáni évértékelőn való részvétel hatására.

A követők számának esésénél azt is meg kell jegyezni, hogy kedvelőnek száma még így is 360 ezer fő felett jár. Igaz, utolsó posztjai alatt megnőtt azoknak a száma, akik számon kérik rajta, hogy miért nem adta a nevét a pedofília ellenes megmozduláshoz, és ha már így döntött, miért pózolt nem sokkal később egy vezető kormánypárti politikussal.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!