A Klebelsberg Központ hallgat, és a rendőrök is szűkszavúak, csak a Tanítanék Mozgalom akciója utal az egyik igazgató kilétére. Egy harmadik tankerületi vezető ellen is nyomoztak, de a hatóságok szerint ott mégsem történt visszaélés.


Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon – írja a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságra hivatkozva. Az ORFK-tól azt is megtudták, hogy egy harmadik esetben, amelyben ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást januárban, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény.

A nyomozásokról már tavaly októberben lehetett hallani, amikor Polt Péter legfőbb ügyész közölte Tompos Márton és Tóth Endre momentumos képviselők kérdésére:

Múlt hét csütörtökön derült ki, hogy egy budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjével szemben is büntetőeljárás indult. Az érintettet – aki több tízmillió forinthoz juthatott közbeszerzési eljárások manipulálásával, fiktív számlák kiállításával – őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!