A pásztói Líra könyvesbolt munkatársai arra lettek figyelmesek hétfőn délelőtt, hogy a kormányhivatal munkatársai távolságmérővel lemérték a könyvesbolt bejárata és az iskola, valamint a templom bejárata közötti távolságot.

A gyermekvédelemre kiemelt figyelmet fordító kormányunk hivatalnokai nem lankadnak, ha védeni kell, amit védeni rendeltetett. A minap a pásztói Líra könyvesbolt munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy a hivatalnokok akkurátusan lemérték a távolságot a könyvesbolt bejárata és a település temploma, illetve iskolája között.

Megállapítást nyert, hogy nincsen meg az előírt kettőszáz méter. És ez baj, hiszen egy könyvesboltban olyan az ifjúságra káros művek is előfordulhatnak, mint például Faludy György életrajzi könyve, a Pokolbéli víg napjaim, vagy esetleg jónéhány olyan klasszikus mű, melyben akárcsak sóhajtás erejéig szó esik arról, ha valaki a saját neméhez vonzódik.

Az alábbi ábrán látható, hogy bizony csak 160 méter a távolság az iskolák és a könyvesbolt között. Mindehhez még Pásztóra sem kellett menni, csak kinyitni a Google Térképet, és minden világos.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!