A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy készülnek elfogadni a második gyerekvédelmi csomagot, elárulta, milyen változások várhatók.


Mi is beszámoltunk róla, hogy Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok.

Kocsis Máté az új államfőválasztással kapcsolatban a Telexnek azt mondta, hogy Orbán Viktor javasolta a pozícióra, és „ő a legmegfelelőbb ember erre, rá lehet leginkább építeni azt az érvelést, hogy a nemzet egységét leginkább ki tudja fejezni”. Kocsis úgy vélekedik Sulyokról, hogy nagy tekintélyű ember.

A lap emlékeztet rá, hogy K. Endre kegyelmi ügye után mondott le Novák Katalin. Kocsis erről azt mondta, hogy a volt köztársasági elnök kegyelmi döntését lenne lehetőségük vizsgálni, de mivel a kegyelemi döntésnek "nincs hivatalos indoklása, így ilyen papírt nem találnának, hiszen az nem létezik".

A Fidesz frakcióvezetője azt is közölte, hogy azért sem hívja fel Novák Katalint, hogy rákérdezzen a döntése indokára, mert

Balog Zoltán református püspök ügyéről pedig úgy nyilakozott, hogy az az egyház ügye.

Ugyanakkor azt szeretné tudni, hogy „Európa legbrutálisabb és legszigorúbb gyerekvédelmi törvénye után megszületik egy ilyen döntés”.

Arról pedig, hogy a kegyelmi ügyről miért hallgatott napokig a közmédia, azt mondta: „Szerkesztési kérdésekbe nem kívánok beleszólni.” De annak örül, hogy a független média megírta a történteket, mert szerinte ez is igazolja, hogy szabadon működhet a média Magyarországon.

Varga Judit visszavonulása a frankciót fájdalmasan érintette, de helyes döntésnek tartja. „Nyilvánvalóan nem életünk legjobb időszaka, de ennek a helyzetnek nem is szabadott volna előállnia" - tette hozzá.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy a második gyerekvédelmi csomagot is készülnek elfogadni, Ebben húsz törvénymódosítás várható. A biztosak ebből már: tovább szigorodnak a pedofil bűncselekmények büntetései tételei, a 18 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények ne évüljenek el soha, és ne legyen lehetőség szabadlábra helyezésre ilyen elítélt bűnelkövetőknél. Valamint soha többé ne kaphassanak erkölcsi bizonyítványt azok, akik gyerekek sérelmére követnek el szexuális bűncselekményeket.

Még annyit hozzátett, hogy az intézmények vezetői is több vizsgálaton esnek majd át, mert szerinte a bicskei ügy nem egyedüli eset.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!