Az amerikai Rod Dreher szerint a köztársasági elnök pedofilbotránya azért különösen sokkoló, mert Novák arról vált ismertté, hogy a családokért harcol.


Rod Dreher, az Orbán-kormánnyal barátságos viszonyban lévő amerikai újságíró az X-en egyenesen sokkolónak nevezte Novák Katalin pedofilbotrányát, és azt írta: nem érti, hogyan lehetett rávenni a köztársasági elnököt erre a kegyelmi döntésre.

Ahogyan beszámoltunk róla, Novák Katalin lemondásával a külföldi sajtóban is kiemelten foglalkoznak, és például az Egyesült Államokban is témát jelent. A Fidesz az amerikai jobboldallal is épített kapcsolatokat, míg a köztársasági elnök családügyi témában Elon Muskkal is találkozott korábban.

„Novák Katalin köztársasági elnök lemondott, miután kegyelmet adott valakinek, akit egy pedofilbotrányban ítéltek el. Ez már várható volt, miután óriási botrány tört ki a héten, és Orbán miniszterelnök arra utalt, hogy meg kell történnie. Azért különösen sokkoló, mert korábban családügyi miniszter volt, és arról vált ismertté, hogy a családokért harcol. Hogy a fenébe lehetett meggyőzni arról, hogy adjon kegyelmet egy ilyen bűnözőnek?!” – írta Dreher.

Forrás: 444


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!