Tragikus haláleset történt Madagaszkár szigetén, melynek áldozata a Cambridge-i Egyetem egyik talpraesett, elszánt tanulója.

A 19 éves Alana Cutland egyetemi gyakorlatát töltötte az egzotikus országban, amikor kizuhant egy kisrepülőből.

A BBC azt írja, a fiatal lány szándékosan nyitotta ki a repülő ajtaját és vetette le magát a mélybe, nagyjából 1200 méteres magasságnál. Úgy tudni, volt vele egy segítő is, aki próbálta megakadályozni az öngyilkosságot, de hiába. Alana kiszabadult és véget vetett az életének. Egyelőre nem tisztázott, miért döntött így.

Alana családja teljesen összetört, gyászolják az "okos, független nőként" jellemzett fiatalt.

A Milton Keynes-ből származó lány az afrikai sziget északkeleti részén volt terepmunkán, júliusban érte a végzetes baleset.

Alana egy Cessna típusú kisrepülőgép fedélzetéről zuhant le a szavanna felett, miután múlt csütörtökön kutatást végzett Anjajavy távoli területén.

A család közzétett egy közleményt, melyben tehetséges táncosként írják le Alanát, aki "szomjazott arra, hogy minél többet fedezzen fel a világból."

Elmondásuk szerint a lányt mindenki szerette, aki ismerte, ami nem is csoda, hiszen ő mindig kedves és támogató volt a családjával és a barátaival szemben. Ennek eredményeként életének minden területén nagyon különleges kapcsolatot ápolt az emberek széles hálózatával, akiknek most rendkívül hiányzik.

"Alana minden lehetőséget megragadott, ami lelkesedés érzésével vagy kalanddal kecsegtetett, mindig azon volt, hogy bővítse a tudását és tapasztalatait. Különösen izgatott volt, hogy a tanulmányai következő szakaszába léphetett és kiegészíthette természettudományi tanulmányait egy Madagaszkáron folytatott szakmai gyakorlattal"

- áll a gyászoló, ám a fiatal nőre örökre büszke család közleményében.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>