Amint arról mi is beszámoltunk, a 19 éves Alana Cutland szakmai gyakorlatát töltötte az egzotikus országban és az afrikai sziget északkeleti részén volt terepmunkán - innen utazott volna tovább kisrepülővel, amikor megtörtént a tragédia.

A legújabb információk szerint a fiatal lány szándékosan nyitotta ki a repülő ajtaját és vetette le magát a mélybe, nagyjából 1500 méteres magasságnál.

Márpedig egy barátja és a gép pilótája perceig kapaszkodott a lábába, így próbálták megállítani, ám végül nem jártak sikerrel.

Alana családja teljesen összetört, gyászolják az "okos, független nőként" jellemzett fiatalt, aki a Cambridge egyetem és biológia szak meghatározó karaktere volt.

"Alana minden lehetőséget megragadott, ami lelkesedés érzésével vagy kalanddal kecsegtetett, mindig azon volt, hogy bővítse a tudását és tapasztalatait. Különösen izgatott volt, hogy a tanulmányai következő szakaszába léphetett és kiegészíthette természettudományi tanulmányait egy Madagaszkáron folytatott szakmai gyakorlattal"

- áll a gyászoló család közleményében.

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a sikeres, népszerű, talpraesett, másodéves hallgatót mi sarkallta az öngyilkosságra - ám a sejtések szerint az, hogy kudarcot vallott a kutatómunkában.

Utazótársa és barátja, a brit túrista Ruth Johnsson volt az egyik jelenlévő, aki megpróbálta őt megakadályozni abban, hogy véget vessen az életének.

Alana azonban kiszabadult a szorításból és 5000 láb, azaz körülbelül másfél kilométer magasból a mélybe vetette magát július 25-én.

Csupán tíz perce indultak el az Anjajavy területéről, ahol a fiatal a terepmunkáját végezte és ritka rákfajokat tanulmányozott.

A rendőrség újraalkotta a drámai utolsó pillanatokat.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a diáklánynak öt "paranoiás rohama" is volt a "becsődölt" kutatómunka során, melyet Madagaszkáron saját költségből végzett és "kudarcnak élte meg".

A halálához vezető napokban Alana és szülei több intenzív és zavaros telefonbeszélgetést is folytattak - állítottják a szigeten készült jelentések.

Alana hat hetesre tervezte a kutatómunkát, de mindössze 8 nap után véget vetett neki, miután beszélt a szüleivel, Alison és Neil Cutlanddal és úgy volt, hogy visszatér az Egyesült Királyságba.

Sinola Nomenjahary rendőrfőnök szerint sikerült rekonstruálniuk az Alana halála előtti pillanatokat.

"A Cessna C168 típusú kisrepülő Anjajavy-ból szállt fel, három emberrel a fedélzetén, köztük Ms Johnsson, Alana és a pilóta.

10 percnyi repülés után aztán Alana kikapcsolta a biztonsági övét és kinyitotta a gép jobb ajtaját, majd megpróbált kiugrani.

Ms Johnson körülbelül öt percig küzdött, hogy visszatartsa, de amikor kimerült és fújt egyet, a lány kivetette magát.

Alana ezután saját szándékától vezérelve zuhant a tengerszint feletti 1130 méter magasságból. Egy olyan zónába esett, ami tele van ragadozó Fosszákkal, vagyis a madagaszkári cibetmacskafélékkel."

A legutóbbi jelentések szerint a család "sürgősségi" helyzetnek tartotta a kialakult szituációt és azért bérelte egy kisrepülőt, hogy Alana a sziget északi részéből Madagaszkár Ivato Antananarivo nemzetközi reptérére jusson, ahonnan Párizsba, majd Londonba repült volna.

A szülők kérték meg az 51 éves Ruth Johnsont, hogy kísérje el az út kisrepülős részén.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>