Daniel Penny ügyvédei szerint a 24 éves férfi önvédelemből lépett fel az agresszívan viselkedő utassal szemben.


Mi is írtunk róla, hogy május elején meghalt egy 30 éves férfi a New York-i metróban, miután egy másik utas, egy volt tengerészgyalogos 15 percen át fojtófogásban tartotta.

Az ügyvédei szerint a 24 éves - 2017 és 2021 között a tengerészgyalogságnál szolgált férfinek - Daniel Pennynek „nem állt szándékában ártani" áldozatának. Azzal érveltek, hogy önvédelemből lépett fel az agresszívan viselkedő Neelyvel szemben, aki bántalmazással és gyilkossággal fenyegette az utasokat.

Az áldozatot korábban többször letartóztatták erőszakos viselkedése, valamint - egyebek mellett - kábítószer-birtoklás miatt. Mentális egészségügyi problémái ismertek voltak a hatóságok előtt.

A volt katona önként jelentkezett a rendőrségen, a bíróság pedig 100 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezte. Az ügyész szerint azonban Daniel Perry akkor sem engedett a fojtószorításból, amikor az áldozat teste elernyedt.

A 24 éves, kitüntettéssel leszerelt volt katona jelenleg egy New York-i főiskolán végzős hallgató. Ha emberölés vádjában bűnösnek találják, 5-től 15 évig terjedő börtönre ítélhetik.

(Forrás: 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!