A férfi agresszívan üvöltözött, és fel-alá járkált a manhattani F vonalon járó metró egyik szerelvényében, ezért három utas megpróbálta lefogni őt.


Meghalt egy 30 éves férfi a New York-i metróban, miután egy másik utas 15 percen át tartotta fojtófogásban - írta meg a Telex.

A 30 éves, afroamerikai Jordan Neely ismertnek számított a New York-i metrózók körében, Michael Jackson-imitátorként is szórakoztatta az utazókat az aluljáróban.

Hétfő délután az áldozat több emberrel is konfliktusba került, agresszívan üvöltözött és fel-alá járkált a manhattani F vonalon járó metró egyik szerelvényében, ezért három utas megpróbálta lefogni őt.

Az orvosszakértő később megállapította, hogy a férfi halálát a nyakára helyezett nyomás okozta, és gyilkosságnak minősítette az esetet.

Az esetről egy közelben tartózkodó újságíró videófelvételt készített, amit a közösségi médiában is megosztott.

A felvételen az látszik, hogy Neely a földön fekve próbál kiszabadulni a szorításból, de nem tud, miközben az egyik utas a karját, a másik pedig a vállát fogja le. Az eszméletlen férfit ezután stabil oldalfekvésbe tették. Több utas is végignézte a gyilkosságot.

A cikk szerint Jordan Neely egyedül élt, ráadásul az édesanyja erőszakos körülmények között halt meg 2007-ben. A nőt megfojtották, holttestét néhány nappal később egy bőröndben találták meg egy út mellett New Jersey-ben.

Az elkövetőt, a 24 éves veterán tengerészgyalogost őrizetbe vették, de nem sokkal később vádemelés nélkül szabadon bocsátották. Egyelőre azt lehet tudni, hogy jelenleg is folyik a nyomozás az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!