A Lenovo még tavaly novemberben rántotta le a leplet az okostelefonok előtti korszak legmenőbb telefonjának utódjáról, a Motorola Razr 2019-ről, ami a nevével ellentétben csak 2020-ban kerül majd a boltokba, és a legújabb trendeknek megfelelően hajlítható kijelzővel rendelkezik. A készüléket a márkát birtokló Lenovo elhozta a CES-re is, ahol végre kézbe vehettük a 6,6 hüvelykes, pOLED kijelzővel szerelt mobilt, és azóta szent meggyőződésünk, hogy ennél menőbb telefon jelenleg nem létezik a földgolyón.

Megkezdődött a hajlítható kijelzős kütyük csendes forradalma

A hajlítható panelekkel felszerelt kütyük idén valósággá váltak, a jövőben pedig egyre több ilyen technológiával szerelt eszköz érkezése várható.

Az új modell tökéletesen idézi meg a legendás előd formavilágát, kipattintani továbbra is elképesztően laza érzés, de belül már nincs fizikai billentyűzetet, hanem egy manapság megszokott, teljes érintőképernyő fogadja a felhasználót, ami a speciális panelnek köszönhetően középen meghajlik. Kinyitva ennek nyoma sincs, és a mobil úgy használható, mint bármelyik androidos okostelefon.

Ami a hardvert illeti, a 21:9 képarányú kijelző 2142 x 876 pixel megjelenítésére képes, a burkolat alatt pedig 6 GB RAM, 128 GB háttértár és egy 2,2 GHz-en üzemelő Qualcomm Snapdragon 710 chip bújik meg. A telefon természetesen gyorstöltéssel (15W) és USB-C-s csatlakozóval is rendelkezik, az akkumulátor viszont mindössze 2510 mAh-es, ami elég szerény a jelenleg kapható csúcstelefonokhoz képest, és rögtön fel is merül a kérdés, hogy ekkora teleppel vajon mennyi ideig bírja a Razr, de ennek a letesztelésére sajnos nem adódott lehetőség Las Vegasban.

A hátlapon (ami becsukott állapotban a fedlap) találunk egy 16 megapixeles főkamerát, felette pedig egy 2,7 hüvelykes másodlagos képernyő, aminek hála a készülék összecsukott állapotban is használható - netflixezni ugyan nem tudunk rajta, de mutatja az időt, megjeleníti az értesítéseket, az üzeneteiket és a leveleinket is. A belső képernyő tetejébe harapó szenzorszigeten helyet kapott továbbá egy előlapi kamera is, ami mindössze 5 megapixeles, így jó eséllyel nem ezzel készülnek majd az évtized legjobb szelfijei.

A mobil tud mindent, amit egy mai okostelefonnak tudnia kell, és van egy zseniális retro módja is, ami a felülről lehúzható menüben érhető el. Ezt kiválasztva az eredeti Razr dizánja tárul elénk: felül a mára eszméletlenül kicsinek ható eredeti képernyővel, alul pedig az akkori fizikai billentyűzet digitális másával.

Az új Motorola Razr kezelése szuper érzés, a hardver kiszolgálja a legalapvetőbb és hétköznapi feladatokat, az Android operációs rendszer villámgyorsan fut a telefonon, és készülék egyetlen hibája lényegében az ára, hiszen az Egyesült Államokban 1499 dollárért kerül majd forgalomba, ami mindenféle hazai adók nélkül is 450 000 forintot jelent. Ráadásul ha van is rá pénzünk, akkor sem vagyunk beljebb, mert első körben csak az USA-ban lesz kapható, és azt is érdemes tudni a telefonról, hogy hagyományos SIM-kártyát már nem fogad, csakis eSIM megoldással működik - ez itthon mondjuk nem lenne hatalmas probléma, hiszen a Telekom egy ideje már rendelkezik ilyen szolgáltatással.

A 24.hu is kinn van a Las Vegas-i CES-en, olvassa el korábbi cikkeinket:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!