Évek óta tartó pletykák és szivárgások után a Motorola végre lerántotta a leplet az okostelefonok előtti korszak legmenőbb telefonjának utódjáról, a Razr 2019-ről, ami formájában a klasszikus elődöt idézi, tehát egy szétpattintható flip készülék, azzal az ultramodern különlegességgel, hogy belül egy 6,6 hüvelykes, pOLED típusú hajlítható kijelzőt kapunk, amit a gyártó Flex View-nak nevezett el.

A képernyő 21:9 képarányú és 2142 x 876 pixel megjelenítésére képes, a burkolat alatt pedig 6 GB RAM, 128 GB háttértár és egy 2,2 GHz-en üzemelő Qualcomm Snapdragon 720 chipje bújik meg. A telefon természetesen gyorstöltéssel (15W) és USB-C-s csatlakozóval érkezik, az akkumulátor viszont mindössze 2510 mAh-es, ami elég szerény a jelenleg kapható csúcstelefonok telepeihez képest, és nagyon kíváncsiak lennénk, hogy ekkora aksival vajon mennyi ideig bírja ki a telefon töltés nélkül.

A hátlapon (ami becsukott állapotban a fedlap) találunk egy 16 megapixeles főkamerát, felette pedig egy 2,7 hüvelykes másodlagos képernyő, aminek hála a készülék összecsukott állapotban is használható. A belső képernyő tetejébe harapó szenzorszigeten helyet kapott továbbá egy előlapi kamera is, ami mindössze 5 megapixeles, így jó eséllyel nem ezzel készülnek majd az évtized legjobb szelfijei.

Fotó: Motorola

Mióta a Huawei és a Samsung bejelentette a saját hajlítható képernyős készülékeit, tudjuk, hogy ez a technológia nem olcsó, és erre a Motorola sem cáfolt rá, hiszen az új Razr ára 1499 dollár, ami a hazai adók nélkül is közel 450 000 forintot jelent. Emiatt persze ráérnek izgulni az európai érdeklődők, ugyanis a telefon első körben csak az Egyesült Államokban lesz kapható, méghozzá jövő januártól.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!