Idén egyre több hajlítható kijelzős mobil kerül a piacra, és ezek közül az egyik a Motorola Razr 2019, ami a legendás kipattintható telefon modern változata. A márkát birtokló Lenovo még tavaly mutatta be a készüléket, idén már mi is kézbe vehettük, sőt az Egyesült Államokban már meg is lehet vásárolni. Egyhez a neves techoldal, a CNET is hozzájutott, és rögtön speciális tesztnek vetették alá a készüléket: betették egy speciális hajtogató masinába, hogy kiderüljön, pontosan meddig bírja a készülék a folyamatos nyitogatást. Az eredmény nem túl bíztató, 27 000 környékén teljesen megadta magát a zsanér, és ez alapján a telefon - elméletileg - mindössze egy évig bírja a gyűrődést.

Kezünkben a hajlítható kijelzős Motorola Razr, aminél nem létezik menőbb telefon

Végre kézbe vehettük a különleges készüléket, és azonnal szerelembe estünk.

A tesztről készült videó futótűzként terjed a neten, és a gyártó máris reagált a felvételre: a Lenovo szerint a felvételhez használt eszköz nem alkalmas arra, hogy hitelesen felmérjék vele a telefon strapabírását, ugyanis az eszköz felesleges erőt fejt ki a zsanérra, és nem is tudja úgy kinyitni és becsukni a hajlítható kijelzős készüléket, ahogy azt kellene. A cég állítja, hogy a telefonjuk komoly tesztprocedúrán ment keresztül, mielőtt forgalomba került, bíznak a terhelhetőségében, és kiemelték, hogy a CNET módszere nem reprezentálja azt, amit a felhasználók tapasztalhatnak a mobil megvásárlását követően.

A Lenovo még egy videót is közzé tett, amin a saját tesztfolyamatuk látható, ugyanakkor arról nincs információ, hogy a saját gépük esetében hány hajtogatás után adta meg magát a Razr mechanikája. A közzétett videó persze nem feltétlenül bizonyító erejű, hiszen ki tudja garantálni, hogy a tulajdonosok pont úgy használják majd a mobilt, ahogy azt a Lenovo elképzelte? Mi van akkor, ha a felhasználók mégis úgy hajtogatják a mobilt, ahogy a CNET által használt masina? Erre a kérdésre csak az idő tud választ adni, egy év múlva valószínűleg már tudni fogjuk, valójában mennyire strapabíró az újhullámos készülék.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!