Még táblázatot is vezettek a pénzekről.


Mindenről kitálalt a Schadl-ügy miatt kihallgatott egyik végrehajtójelölt és egy végrehajtó-helyettes is – derült ki a Blikk birtokában lévő nyomozati anyagból.

A 2021 novemberében elfogott dr. Schadl György irodájában végrehajtójelöltként és „könyvelőként” dolgozó F. Vivient is felkeresték, hogy a bizonyításhoz szükséges iratokat lefoglalják tőle. A nőt előállították és ki akarták hallgatni. Ám ő inkább vállalta, hogy bizonyítékokat ad át a KNYF-nek, és ezzel elkerülheti a büntetőjogi felelősségre vonást.

F. Vivien segített az egyik ismerősének abban, hogy Schadl közbenjárására őt nevezzék ki az egyik végrehajtói helyre. Ezért az iroda bevételéből meghatározott részt vissza kellett fizetni a végrehajtói kar elnökének.

– írja a KNYF. F. Vivien azonban magának is kért pénzt, így összesen 40 millió forintot kapott. Elmondta, hogy a pénzátadásoknak nem volt szemtanúja. Elárulta, hogy Schadl többször is közölte, hogy dr. Völner Pál a barátunk, akinek pénzt kell vinni. Egy-egy alkalommal 2-3 millió forintot kaphatott, ezeket az összeget F. Vivien írta össze negatív előjellel egy táblázatba.

Beszélt arról is, hogy ő, és Schadl egyik kollégája voltak a Völnerrel kapcsolatos ügyekben a bizalmasai. Arról is tudott, hogy melyik végrehajtók fizettek a főnökének. A bevételből pedig a férfi ingatlanokat vásárolt és újított fel.

Egy másik bizalmasa, S. Tímea, az egyik Pest megyei végrehajtó-helyettes is beszélt a vizsgálat során. Ő is arról számolt be, hogy a 2019-ben kinevezett új végrehajtó, F. Miklós mellett továbbra is Schadl-lel egyeztetett. A nő szintén táblázatban vezette, hogy mennyi pénz került be vagy ki az irodából.

– vallotta be S. Tímea, akinek F. Miklós azt mondta, hogy ez az összeg jóval több, mint az ügyészi fizetése. A nő szerint egyértelmű volt, hogy „Gyurinak köze van ahhoz, hogy Miklós lett a végrehajtó.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!