Többen is felhívták Völneréket, hogy szükség lenne még egy időpontra, Bodnár Bence ezért tudta letenni a vizsgát. Utána viszont nem lett belőle végrehajtó.


Tavaly decemberben ügyésznek nevezte ki Polt Péter Bodnár Bencét, a Belügyminisztérium korábbi helyettes államtitkárát, Pintér Sándor volt titkárságvezetőjét. Bodnár Völner Pál és Schadl György közbenjárásával soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát 2021 októberében - írja a Telex.

2021 októberében váratlanul hirdettek egy új időpontot azoknak, akik végrehajtói szakvizsgát akartak tenni. A nyomozati anyagok szerint Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, egy belügyminisztériumi „fontos ember” és egy meg nem nevezett parlamenti kabinet munkatársa is odatelefonált Völneréknek, hogy szükség lenne soron kívül egy plusz vizsgaidőpontra a munkatársuknak vagy ismerősüknek.

– mondta Völner Pál Schadl Györgynek 2021 szeptemberében. Előző nap egy parlamenti kabinettől is érkezett egy hasonló kérés a végrehajtói szakvizsgákról.

Bodnár önéletrajzát és elérhetőségét nem találta meg a Telex, de azt igen, Bodnár Bencének hívták a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkárát 2018 és 2019. augusztus 31. között, korábban pedig több dokumentum szerint is ezen a néven dolgozott Pintér Sándor miniszteri titkárságának vezetője is.

A Telex úgy tudja, hogy Bodnár letette a vizsgát, de nem lett végrehajtó. A Belügyminisztérium nem válaszolta meg azt a kérdésüket, hogy meddig dolgozott ott, de a Legfőbb Ügyészség megerősítette, hogy

Azt nem tudni, hogy Bodnár hol dolgozott 2019 augusztus vége és 2022 decembere között. A Legfőbb Ügyészség ugyanis nem adhatja ki a személyes adatait, és a Belügyminisztérium sem adta ki az önéletrajzát és az elérhetőségét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!