Bár korábban tettek volna engedményeket, most a katari királyi család, az al-Tániak kérték a szigorítást.


Katar már korábban döntött arról, hogy a 2022-es futball-világbajnokságon a stadionokban nem lehet majd alkoholt kapni. Most pedig

- írja a Telex a FIFA bejelentése alapján. Eszerint:

Az országban egyébként nagyon szigorúan veszik az alkohol árusítását, csak a szállodák bárjaiban, éttermekben engedik azok árusítását, de csak úgy, hogy az utcáról ne lehessen látni. A sportesemény miatt tettek engedményt korábban a mérkőzéshelyszínek környékére és a szurkolói zónákra.

Most azonban a katari királyi család, az al-Tániak kérték, hogy mégis vegyék szigorúbban a szesz forgalmazását. A FIFA nemrég kiadott szurkolói füzetében még az szerepel, hogy a stadionok környékén a meccsek előtt legalább három, utána pedig egy óráig lehet majd sört kapni.

Az Budweiser a sör árusításáért 75 millió dollárt fizetett, de tőlük is azt kerték, hogy ne a forgalmas szurkolói helyekre települjenek, hanem eldugottabb részeken

A sörforgalmazási jogokért 75 millió dollárt fizető Budweisertől egy hete azt kérték a katari szervezők, hogy eldugottabb helyeken állítsák fel a sört árusító sátrakat, és ne oda tegyék azokat, ahol a legtöbb szurkoló a stadionhoz érkezik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!